Actie, plezier & avontuur

reserveren

Klootschieten

Klootschieten in Overloon en omgeving

Klootschieten is eeuwen geleden onstaan, in de middeleeuwen. En tot op de dag van vandaag is klootschieten nog steeds een populair spelletje voor groepen die een activiteit willen doen die heel laagdrempelig is qua moeilijkheidsgraad en qua prijs. Hierdoor is klootschieten dus geschikt als activiteit tijdens een vriendenuitje, familiedag of als bedrijfsuitje. 

Wat is klootschieten?

De spelregels van het klootschieten komen kort samengevat hierop neer dat je de ‘kloot’ onderhands in zo min mogelijk worpen zover mogelijk voorbij de finish moet zien te werpen. Een kloot is van origine een houten bal met een doorsnee van 5 centimeter waarbij drie gaten opgevuld zijn met lood en daarom wel een halve kilo kan wegen. Je moet dus niet roekeloos te werk gaan en liefst van te voren aankondigen wanneer je gaat werpen. Twee teams jureren elkaar onderling en een traject kan enkele kilometers in beslag nemen.

Prijzen klootschieten

De prijs voor klootschieten bedraagt € 5,- per persoon.

Hiervoor ontvang je: 
  • 2 kloten per 2 tegen elkaar strijdende groepen;
  • 1 reserve-kloot;
  • Scoreformulier met potlood;
  • Speciale 'kloothark', mocht de kloot in de greppel of sloot liggen.

Kloten, hark en uitleg moeten na de activiteit weer worden ingeleverd.
Voor elke niet ingeleverde kloot wordt € 20,- in rekening gebracht. 

Optioneel is het mogelijk om een bolderkar te huren, zodat je niet zelf hoeft te sjouwen met tassen of meegebrachte spullen of als zitplekje voor je kind. Prijs per bolderkar is € 5,-

Prijzen zijn inclusief 21% BTW en excl.reiskosten à € 0,75 per gereden km en een vaste leveringsprijs van € 30,- (indien bezorgd) en excl. servicekosten (afhankelijk van het bedrag tussen €0,99 en €5,99).

We hebben een mooie route door de Overloonse bossen voor u uitgezet. Klik hier.

Reserveren


Alle activiteiten van Outdoor Overloon zijn mogelijk in combinatie met de huur van een luchtkussen voor bijvoorbeeld de kleintjes. Alleen mogelijk in combinatie met een activiteit.

klootschieten in de bossen in Overloon

Klootschieten in Overloon, Vierlingsbeek, Boxmeer, Venray? Neem contact op met Outdoor Overloon.

Informatie klootschieten

  • vanaf 8 personen
  • € 5,- p.p
  • kloten, harken, scoreformulier, uitleg
  • geschikt voor alle leeftijden
  • in bosrijke omgeving

Arrangementen

Ook arrangementen mogelijk. Combineer jullie activiteit met een van onderstaande opties voor een totaal verzorgde (mid)dag!

Betreft actieprijzen welke alleen via Outdoor Overloon mogelijk zijn.